Olivové bagety

Jak voní a křupou! S pomazánkou budou ideální večeří…

P1150991

Přísady:

  • 450 g celozrnné mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 kostičky čerstvého droždí
  • 350 ml teplé vody
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 140 g oliv

Postup:

  • Mouku promícháme v míse se solí, uděláme v ní důlek a do toho rozdrobíme droždí. Zalijeme ho teplou (ne vroucí) vodou a necháme chvilku odpočinout.
  • Mezitím si můžeme nakrájet olivy na kolečka.
  • Když se na vodě začnou tvořit bublinky, přidáme olej a promícháme.
  • Na vál nebo pracovní plochu nasypeme pokrájené olivy a na ně vyklopíme těsto z mísy. Společně prohněteme a vrátíme zpět do mísy. Potřeme lehce olejem, překryjeme utěrkou nebo zavážeme do igelitového pytle a necháme jednu hodinu kynout.
  • Vykynuté těsto trochu prohněteme a vyklopíme na lehce pomoučený vál. Rozdělíme ho na dvě části. Z každé části vytvarujeme rukama placku, kterou přeložíme, jako když zavinujeme štrůdl. Potom každou rukou chytíme jeden konec „štrůdlu“ a zatočíme, jak píše původní autorka, jako když ždímeme prádlo. Každou rukou točíme na opačnou stranu a těsto se tak pěkně zakroutí.
  • Obě bagety dáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě čtvrt hodiny odpočívat.
  • Mezitím se nám předehřeje trouba na 200°C.
  • Před pečením bagety ještě potřeme lehce vodou a pak je necháme v troubě 30 – 40 minut péct krásně dozlatova.

P1150987

Inspirace:

  • Tedy inspirace, prostě obšlehnutí a vyzkoušení v podstatě hned po uveřejnění receptu. Tady od Kuchařky ze Svatojánu

 

Advertisements

Díky za komentáře!

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s