Rýžová kaše s kardamomem

dne

Sladká, horká, s vůní báječného kardamomu.

P1150357

Přísady:

  • 50 g plátků sušeného kokosu (kokosových chipsů)
  • 600 ml vody
  • 40 g cukru
  • špetka soli
  • 8 tobolek kardamomu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 125 g rýže

Postup:

  • Kokosové čipsy rozmixujeme spolu s vodou a rázem máme domácí kokosové mléko.
  • Do hrnce dáme cukr, sůl, kardamom a vanilkový extrakt, zalijeme právě vzniklým kokosovým mlékem a přivedeme k varu.
  • Když směs vře, vsypeme rýži. Promícháme, ztlumíme plamen a necháme 20 minut probublávat.
  • Občas promícháme.
  • Po dvaceti minutách rýži ochutnáme, pokud je stále tvrdá, přidáme trochu vody a ještě vaříme. Pokud je dobrá, měkká, máme hotovo.
  • Vylovíme tobolky kardamomu a můžeme servírovat.
P1150081
Rýžová kaše  posypaná kokosovým cukrem a strouhaným kokosem.

Inspirace:

Tip:

  • Většinou používám rýži malou, kulatou, kupuji ji v Aldi. Ale zapomněla jsem, došla a tak jsem sáhla po normální jasmínové, z pětikilového pytle se slonem. Rozdíl nebyl znát. Jak při vaření, tak chuťově. Jen jsem ji navíc důkladně propláchla…
Advertisements

Díky za komentáře!

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s